HERONTWERP 

Van oud naar nieuw

DE VRAAG VAN ONZE KLANT 

PETROCHEMIE

Binnen de petrochemie worden veelvuldig leidingen gebruikt. Wanneer daar een scheurtje of deuk in komt, moet dit onderdeel vervangen worden als deze niet meer kan worden gerepareerd. De vraag van de klant was in dit geval om een nieuwe leiding te creëren op basis van een 3D scan.

‘Tekening

ondersteunt

herontwerp’

ONZE AANPAK 

SAMENVOEGEN

Om de leidingen in beeld te brengen, zijn deze door ons gescand. Ook hebben we gebruik gemaakt van aanwezige 2D tekeningen, hoewel deze niet meer up-to-date waren.

HET RESULTAAT 

NIEUWE GEOMETRIE

Vanuit de scans en de beschikbare tekeningen zijn de leidingen opnieuw geconstrueerd. Tevens is er een kwaliteitsrapport opgesteld om de vergelijking tussen de huidige situatie (scan) en de nieuw situatie (engineering) in beeld te brengen. Middels deze vergelijking wordt de afwijking in kleur in beeld gebracht.

 

Een voordeel van het gebruik van 3D scanning in dit soort situaties ten opzichte van de traditionele methode, is dat dit sneller gaat. Hierdoor hoeft de productielijn slechts kort of helemaal niet onderbroken te worden, hetgeen kostenbesparend werkt.